Ruslan Codreanu solicită demisia benevolă a conducerii Direcției Educație Buiucani

Ruslan Codreanu solicită demisia benevolă a conducerii Direcției Educație Buiucani

Primarul general interimar al municipiului Chișinău, Ruslan Codreanu, a cerut demisia benevolă a conducerii Direcției Educație Buiucani, informează OFICIAL.

„În caz contrar voi solicita Direcției Generale să inițieze procedura legală de demitere. Când știu cât de greu m-am luptat pentru fiecare leu în CMC ca în premieră bugetul pentru reparația grădinițelor să fie mărit de 4 ori și să ajungem să modernizăm 110 grădinițe într-un an, nu pot să accept ca unii funcționari să cheltuie banii publici pe mașini noi de serviciu, știind că sunt probleme mai importante în sistem. Cum poți să repeți de 4 ori procedurile de licitație doar pentru a procura automobil nou Skoda de 230 de mii de lei și să încerci să cumperi prin licitații 8,5 tone de pere olandeze, care deși sunt luate angro costă cât cele din magazin?”, a scris Codreanu, pe o rețea de socializare.

Prin urmare, el s-a referit și la alte detalii. „Vreau să îmi cer scuze față de toți locuitorii Capitalei pentru ipocrizia de care dau dovadă unii șefuleți plătiți din buzunarele chișinăuienilor și le mulțumesc tuturor celor care mă atenționează și mă ajută în a depista astfel de cazuri. Orice demisie este rușinoasă pentru mine în primul rând pentru că nu m-am făcut înțeles bine că tot ce-mi doresc este un aparat administrativ eficient care să lucreze pentru viitorul orașului. Sper însă ca acest caz, al doilea de luna asta, să fie o lecție pentru toți funcționarii Primăriei. În același timp, regret că unii șefi care irosesc bani publici pentru confortul personal umbresc munca oamenilor onești care se dedică zilnic și își fac lucrul cu demnitate”, a conchis el.

Mihaela Rotari 

Share