Ruslan Codreanu se adresează Premierului. Iată despre ce e vorba!

Ruslan Codreanu se adresează Premierului. Iată despre ce e vorba!

Fostul Primar General interimar al Capitalei, Ruslan Codreanu, a depus o scrisoare oficială adresată Premierului Ion Chicu, unde solicită să fie luate măsuri urgente pentru redresarea situației dezastruoase în care au ajuns pădurile din R. Moldova, transmite OFICIAL.

„Încă din decembrie am început să primim semnale din comunități că se fac defrișări de păduri. Am mers prin mai multe sectoare să verificăm ce se întâmplă”, a menționat Codreanu.

Ruslan Codreanu s-a referit îndeosebi la Rezervația naturală Codrii Orheiului.

„Acum duminică am mers în Rezervația Codrii Orheiului, unde am constatat că în fiecare zi se fac defrișări. Am depus ieri o sesizare la Procuratură, azi am venit cu una la Guvern pentru a fi luate măsuri urgente în acest caz. Am cerut instituirea unei administrații speciale. Solicităm un audit pe toate permisele de vânătoare, un audit al defrișărilor în ultimii 7 ani și un Consiliul științific pentru această Rezervație”, a spus Codreanu.

De asemenea, el a menționat că nu a venit să ceară demisia Guvernului, scopul acestuia fiind oprirea ilegalităților care se comit. „Moldsilva este un doar observator în acest caz, nu se întreprinde nimic pentru redresarea situației. Noi nu am venit să cerem demisia cuiva, noi batem alarma asupra acestui caz și am venit cu soluții pentru a stopa ilegalitățile”, a mai spus Ruslan Codreanu.

Cristina Parfeni

Share