Ruslan Codreanu: Cică cei cu venit mai mare de 1 mln. lei vor fi impozitați cu 18%. Cu cât această măsură va crește economia tenebră?

Ruslan Codreanu: Cică cei cu venit mai mare de 1 mln. lei vor fi impozitați cu 18%. Cu cât această măsură va crește economia tenebră?

Liderul Partidului Puterea Oamenilor, Ruslan Codreanu, este uimit de propunerea ministerului Finanțelor de a majora impozitul pe venit, informează OFICIAL.

Potrivit lui, acest lucru va crește economia tenebră.

„Cică cei care vor avea un venit anual mai mare de un milion de lei, vor fi impozitați cu 18%.

Au calculat ăștia de la ministerul finanțelor și au spus că această măsură va aduce 94 de milioane de lei mai mult la buget. Dar nu au calculat, cu cât această măsură va crește economia tenebră?”, se întreabă Codreanu.

El spune că prin această măsură distrug clasa de mijloc.

„Cei bogați se vor îmbogăți mai departe, iar cei săraci vor sărăci.

Vă dau o speță! Domn, 45 de ani, tată a trei copii, unul dintre ei cu dizabilități, soția a stat tot timpul acasă să aibă grijă de copii. El lucrează în bancă, a început de la cea mai mică funcție, pentru ca acum să aibă o funcție mare, cu un salariu de 90 mii de lei pe lună. BINEMERITAT!

Tatăl își tratează copiii la privat, pentru că a avut experiențe urâte la stat, cu diagnoze de pneumonie la o simplă răceală. Își duce copiii la grădinițe private și școli private. Respectiv, el nu ia niciun leu de la stat înapoi, chiar dacă din salariul său, plătește toate impozitele. El nu este nici milionar, el abia s-a mutat într-un apartament nou, după 20 de muncă asiduă în bancă și un credit luat. El are o viață decentă. Lui de anul viitor îi va descrește venitul! Unicul venit, care a muncit. El e atât de bun, că deja are o ofertă de job în România. Acolo impozitul pe venit este 10%, iar serviciile prestate de stat – mai bune.

Întrebarea mea către voi, cei deștepți, care în timpul ce cresc prețurile la absolut tot, creșteți impozitele. Voi ucideți tot ce înseamnă venit decent în Moldova? Voi creșteți economia tenebră și așa la cote maxime (în 2019 era 40% din PIB, acum cred că s-a dublat)”, spune Codreanu.

Totodată el spune că este o inepție și aberație economică, „pentru că atunci când avem inflație mare, oamenii strâng cureaua pentru că toate bunurile și serviciile s-au scumpit de două, trei sau cinci ori, acum nu e momentul să crești taxele”.

„Începeți cu reducerea cheltuielilor! Începeți cu colectarea adecvată a taxelor existente. Dar nu puneți presiune pe cei care au curajul să lucreze pe alb, să plătească impozite, să plătească și mai mult.

Un sistem de impozitare progresivă înseamnă că vor scădea salariile în mână la oameni! Iar când la un om încep să scadă veniturile, el va încerca alte modalități, doar ca să rămână venitul care cel puțin era.

Și nu pot să nu fac comparația cu administrația din Chișinău. Ce a făcut Ceban? A scumpit evacuarea gunoiului, chiar dacă jumate din chișinăuieni nu plătesc acest serviciu, iar noi cei care îl plătim, plătim mai scump. Nu colectează de la toți cetățenii pentru gunoi, dar îl scumpește pentru cei care plătesc.

Sper că majoritatea parlamentară PAS nu va vota acest proiect de lege! Nu e momentul și nici cazul!”, mai spune politicianul.

Share