Ruslan Codreanu: 145 mii hectare de pământ împădurite în 10 ani. Un lucru nerealizabil…

Ruslan Codreanu: 145 mii hectare de pământ împădurite în 10 ani. Un lucru nerealizabil…

Liderul Partidului Puterea Oamenilor, Ruslan Codreanu, consideră că scopul guvernării de a împăduri 145 mii hectare de pământ în 10 ani este unul nerealizabil, informează OFICIAL.

El spune că se fac strategii și obiective care nu pot fi realizate.

„Pentru ca să împădurești 145 mii de hectare în 10 ani, asta ar veni 14,5 mii de hectare pe an. Asta ar însemna ca de azi înainte noi să plantăm aproximativ 40 ha de păduri pe zi.

Întrebări ca de “nespecialist”, dar de cetățean care nu iubește să-i fie insultată inteligența:

De unde terenuri?

Ce a putut identifica ministerul mediului până în prezent sunt 1500 ha. Ce reprezintă UN PROCENT din ce scriu ei că urmează a fi împădurit.

De unde puieți?

Iarăși vom importa, pentru că am ucis orice capacitate internă de producere. Adică banii care vor veni din granturi se vor duce tot în extern pentru achiziționarea puieților. Iar fiind că MoldSilva e transparentă noi chiar intuim cum vor trece aceste achiziții.

De unde bani?

Presa ne spune că e vorba de 15,2 miliarde de lei. Iar guvernul ne spune că 12,7 miliarde de lei vor fi de la donatori străini, însă nu specifică, granturi sau împrumuturi”, spune Codreanu.

Liderul de partid mulțumește donatorilor, dar el ca cetățean roagă să nu ofere nici un leu pentru acest scop până „când nu se face curățenie în domeniu: la început să oprească DEFRIȘĂRILE ILEGALE, să oprească FURATUL din PĂDURI și VÂNZAREA ILEGALĂ cu LEMNE”.

„Iar dacă totuși indignarea mea vă pare nefondată, atunci să comparăm obiectivul Moldovei – 145 mii hectare cu obiectivul României de împădurire este 56 mii hectare. Un pic alt teritoriu, alte resurse și alte capacități administrative. Un AER. O Apă. Un Pământ = Un business profitabil pentru Moldova”, spune Codreanu.

Share