Roșco: Unii candidați la funcția de primar al mun. Chișinău sunt favorizați

Roșco: Unii candidați la funcția de primar al mun. Chișinău sunt favorizați

Candidatul Partidului „Casa Noastră – Moldova” pentru funcția de Primar General al Capitalei, Alexandr Roșco, informează despre condițiile inegale pentru candidați în cadrul campaniei electorale și despre cum unii sunt favorizați.

În cadrul unei conferințe de presă, Alexandr Roșco a spus că își face concluzii că, în urma mediatizării intensive a unor candidați și ignorarea altora, arată că alegerile vor fi libere și democratice.

„Am identificat un șir de încălcări la candidații Silvia Radu și Ion Ceban, cum ar fi neraportarea financiară a campaniei. Observăm că Silvia Radu este foarte mult mediatizată de holdigul General Grup Media, în pofida faptului că au spus că nu vor mediatiza nimic. Am depus o sesizare la CCA pe marginea acestuia caz. Drept răspuns am primit că ei vor analiza situația la una din ședințe. Am primit răspuns și de la CEC cu întrebarea de ce nici o bancă nu vrea să-mi deschidă cont bancar. Răspunsul a fost că nu corespunde semnătura din buletin. Ne-am adresat la CEC și pe marginea subiectului finanțării campaniei lui Ion Ceban, dar nici un răspuns concret”, a spus Alexandr Roșco.

În context, Alexandr Roșco a îndemnat locuitorii Capitalei să voteze pentru un candidat care nu aparține lui Plahotniuc și să-l susțină la 20 mai.

Mihaela Rotari 

Share