Rolul mass-media în dezvoltarea social-economică a fost tema reuniunii comisiei de profil a APCEMN, cu participarea deputaților Mariana Cușnir și Victor Spînu

Rolul mass-media în dezvoltarea social-economică a fost tema reuniunii comisiei de profil a APCEMN, cu participarea deputaților Mariana Cușnir și Victor Spînu

Mariana Cușnir, președinta Delegației Republicii Moldova la Adunarea Parlamentară a Cooperării Economice la Marea Neagră (APCEMN), și Victor Spînu, membrul delegației, au participat astăzi la cea de-a 60 reuniune a Comisiei cultură, educație și afaceri sociale a APCEMN, care s-a desfășurat în regim online. Tema reuniunii a fost Rolul mass-mediei în dezvoltarea social-economică a statelor membre ale OCEMN.

În debutul reuniunii, reprezentanții delegațiilor naționale au transmis oficialilor și cetățenilor Turciei cuvinte de compasiune și susținere în legătură cu seismul devastator care a lovit această țară.

Membrii delegației legislativului din Moldova au avut discursuri la subiectul anunțat al reuniunii, în cadrul cărora s-au referit la provocările actuale la adresa dezvoltării și democrației aduse prin răspândirea informaților false, fenomen a care a luat amploare în arealul organizației.

„Mass-media are o importanță foarte mare, inclusiv pentru implicarea activă a cetățenilor în luarea deciziilor. În același timp, știrile false și manipulatorii  subminează încrederea cetățenilor față de mass-media, de aceea trebuie să depunem eforturi comune pentru a proteja societatea de informații false și pentru a încuraja principiile obiectivații și imparțialității în presă”, a spus deputatul Victor Spînu. Totodată, el a evidențiat   creșterea vertiginoasă a rolului și impactului rețelelor de socializare, care au devenit nu doar o metodă extrem de depopulară de comunicare, dar și un important instrument de măsurare a opiniei publice.

Mariana Cușnir a vorbit despre rolul presei în îmbunătățirea actului guvernării, în reducerea corupției, creșterea eficienței și stabilității economice. „Într-o democrație, rolul mass-mediei este unul vital. O presă independentă și eficientă joacă un rol esențial în îmbunătățirea actului guvernării, în reducerea corupției, în creșterea eficienței și stabilității economice și în crearea schimbărilor sociale și de mediu pozitive”, a subliniat deputata. De asemenea, Mariana Cușnir a informat despre progresele de ordin legislativ atinse de țara noastră pentru asigurarea funcționării mass-media în conformitate cu cele mi bune practici europene în domeniu, cu principiile libertății de exprimare și independenței.

În cadrul reuniunii, deputatul Victor Spînu a fost ales în funcția de vicepreședinte al Comisiei cultură, educație și afaceri sociale a APCEMN.

Share