Rodica Verbeniuc – prezentată angajaților Agenției de Investiții (FOTO)

Rodica Verbeniuc – prezentată angajaților Agenției de Investiții (FOTO)

Prim-ministrul Pavel Filip a prezentat-o astăzi angajaților Agenției de Investiții pe directoarea instituției, Rodica Verbeniuc, transmite Oficial.

Șeful Executivului ia urat conducătoarei Agenției succes în activitatea profesională, menționând că urmează a fi întreprinse mai multe eforturi pentru a asigura funcționalitatea autorității care a comasat domenii cheie pentru dezvoltarea economiei. În context, premierul sa referit la atribuțiile Agenției în urma reorganizării acesteia, precizând că, în noua sa structură, instituția va contribui la promovarea mai eficientă a serviciilor turistice și a Republicii Moldova ca o destinație atractivă pentru investitori.

„Eu cred că acum avem ce le spune investitorilor. Republica Moldova a devenit mai atractivă pentru investiții, însă în continuare urmează o muncă enormă, așa cum se întâmplă de fiecare dată atunci când avem de construit ceva”, a spus premierul.

La rândul său, Rodica Verbeniuc, a mulțumit pentru încrederea acordată, reiterând rolul strategic pe care Executivul îl acordă Agenției de Investiții și comunității de business: „Guvernul muncește pentru a crea condițiile și oportunitățile necesare pentru a convinge și a atrage investitorii. Noi urmează să utilizăm aceste  instrumente în modul cel mai eficient”.

Precizăm că, directorul Agenției de Investiții a absolvit Universitatea Babeș-Bolyai din România și are o experiență vastă în cadrul unei companii internaționale de telefonie mobilă. Crearea Agenției de Investiții a fost aprobată în luna aprilie curent, prin fuziunea Organizaţiei de Atragere a Investiţiilor şi Promovare a Exportului din Moldova și a Agenţiei Turismului.

37327163_1450574385043396_2879185778468978688_n

Mihaela Rotari

Share