RM și Turkmenistan vor semna un nou program de consultări politice între ministerele Afacerilor Externe

RM și Turkmenistan vor semna un nou program de consultări politice între ministerele Afacerilor Externe

Ieri, 6 aprilie 2015, la Ashgabat, Turkmenistan, a avut loc o rundă de consultări interministeriale moldo-turkmene la nivel de viceminiștri ai Afacerilor Externe. Delegația Republicii Moldova a fost condusă de către viceministrul Afacerilor Externe și Integrării Europene, Tudor Ulianovschi, iar cea turkmenă de către viceministrul Afacerilor Externe, Vepa Hajiyev.

În cadrul consultărilor, oficialii au pledat pentru continuarea dialogului politic la diferite niveluri, extinderea și aprofundarea colaborării în domeniile comercial-economic, energeticii și transportului, precum și pentru intensificarea schimburilor în sfera cultural-umanitară.

De asemenea, părțile au convenit să semneze un nou program de consultări politice între ministerele Afacerilor Externe ale celor două țări pentru anii 2015-2017.

Tot ieri, la Ashgabat, s-a desfășurat prima ședință a Comisiei interguvernamentale moldo-turkmene pentru colaborare comercial-economică, în cadrul cărei a fost examinat stadiul actual și perspectivele colaborării în domeniile comercial-economic, tehnico-științific și cultural-umanitar. În context, părțile au convenit să-și intensifice activitatea în vederea valorificării mai eficiente a potențialului de colaborare bilaterală moldo-turkmenă de care dispun cele două țări, inclusiv în domeniul comerțului, complexului agroindustrial, industriei ușoare, transportului, construcțiilor, energeticii, culturii, științei și educației.

Doina Secrieru

Share