Președintele RM a participat la summit-ul neformal al şefilor de state CSI

Președintele RM a participat la summit-ul neformal al şefilor de state CSI

Președintele Republicii Moldova, Igor Dodon, a participat la summit-ul neformal al şefilor de state CSI, informează Oficial.

Potrivit unui comunicat de presă, în cadrul summit-ului a fost făcut bilanțul activităţii CSI în anul 2017, precum și un schimb de opinii privind domeniile de colaborare pentru anul viitor.

„Șeful statului a avut discuţii cu mai mulţi colegi-preşedinţi ai ţărilor CSI. Igor Dodon le-a mulţumit liderilor statelor-membre ale Comunităţii pentru colaborarea cu ţara noastră, evidențiind dinamica pozitivă a relaţiilor economice bilaterale şi multilaterale cu ţările reuniunii. Președintele a menționat importanța majoră pe care o acordă proceselor integraţioniste din cadrul CSI. Șefii de state au fost unanimi în opinia că anul care vine, 2018, este extrem de important pentru ţările noastre şi pentru întreaga Comunitate, iar provocările comune, cu care ne confruntăm, pot fi depășite mai uşor prin eforturi conjugate”, se spune în comunicat.

Totodată, Igor Dodon i-a felicitat pe colegii săi cu sosirea Anului Nou, „dorind Comunităţii şi ţărilor membre ale ei, succese în depăşirea tuturor situațiilor de criză, dezvoltare plenară şi prosperare”.

Doina Secrieru

Share