Rezultatul ședinței preliminare de la CSJ de astăzi în dosarul penal în privința lui Igor Dodon

Rezultatul ședinței preliminare de la CSJ de astăzi în dosarul penal în privința lui Igor Dodon

Procuratura Anticorupție informează că, astăzi Curtea Supremă de Justiție a finalizat ședința preliminară în cauza penală a lui Igor Dodon. Următoarea ședință a fost stabilită pentru data de 11.11.2022 ora 14:00.

În cadrul ședințelor preliminare care au avut loc la 17, 24, și 31 octombrie 2022, au fost examinate cereri și demersuri din partea acuzării și apărării. Din partea acuzării au fost înaintate demersuri cu privire la prelungirea măsurii preventive arestul la domiciliu, precum și lista probelor, care urmează a fi cercetate în ședință de judecată.

Partea apărării au înaintat cereri, inclusiv patru cereri de recuzare, două cereri privind ridicarea excepției de neconstituționalitate și suspendarea procesului de judecare a cauzei până la pronunțarea Curții Constituționale, și o cerere de strămutare a cauzei și suspendare a procesului de judecare a cauzei. Referitor la cererile apărării de recuzare, suspendare a procesului de judecare a cauzei și cererii de strămutare, informăm că acestea au fost respinse ca fiind neîntemeiate.

Share