Reuniune a EUBAM și PE la Chișinău

Reuniune a EUBAM și PE la Chișinău

Ministerul Afacerilor Externe şi Integrării Europene a găzduit astăzi, 21 iulie 2015, o reuniune a autorităţilor publice naţionale implicate în cooperarea cu Misiunea Uniunii Europene de asistenţă la frontiera moldo – ucraineană (EUBAM) cu Comisia pentru securitate şi apărare a Parlamentului European. Delegaţia Republicii Moldova, din care au făcut parte reprezentanţi ai MAEIE, Departamentului Poliţiei de Frontieră şi Serviciului Vamal, a fost condusă de viceministrul Daniela Cujbă, iar delegaţia Parlamentului European – de preşedintele Comisiei pentru securitate şi apărare, Anna Fotyga.

Reuniunea a oferit un bun prilej pentru informarea parlamentarilor europeni despre cooperarea cu EUBAM, în special în contextul aplicării Acordului de asociere RM – UE, precum şi în procesul de implementare a condiţionalităţilor Planului de acţiuni RM – UE privind liberalizarea regimului de vize. De asemenea, partea moldovenească a salutat rolul pozitiv al misiunii în consolidarea cooperării cu Ucraina, precum și contribuția în promovarea măsurilor de consolidare a încrederii în contextul reglementării conflictului transnistrean reiterând poziţia în favoarea continuării funcţionării EUBAM în următorii ani.

Reuniunea face parte din programul vizitei parlamentarelor europeni în ţara noastră, din perioada 20 – 23 iulie curent, şi are drept scop familiarizarea cu situaţia în domeniul securităţii în contextul evoluţiilor din regiune, în special prin prisma activităţii EUBAM.

 

Mihaela Rotari

Share