Republica Moldova va beneficia de un Plan pentru recuperare economică

Republica Moldova va beneficia de un Plan pentru recuperare economică

Țara noastră va beneficia de un Plan de redresare economică, ce vine să sprijine agenda Republicii Moldova de reforma. Declarația a fost făcută de Președintele Maia Sandu, după o discuție cu directorul general-adjunct pentru Politica de vecinătate și negocierile de extindere, Katarina Matheornova, informează OFICIAL.

„Am încheiat o foarte bună discuție cu delegația Comisiei Europene, sosită la Chișinău pentru a prezenta detaliile Planului de redresare economică oferit Republicii Moldova, Plan care vine să sprijine agenda noastră de reforme. Acest Plan de recuperare economică ne este oferit într-un moment de mare dificultate pentru Republica Moldova. Acest program ne va ajuta să recuperăm economia mult mai repede”, a spus șeful statului.

Prin urmare, Președintele țării a oferit și câteva cifre pentru pilonii din cadrul programului: „Din cele 600 milioane, sunt planificate în jur de 220 de milioane pentru gestionarea corectă a banilor publici. Pentru al doilea pilon, cel care ține de susținerea întreprinderi mici și mijlocii, sunt planificate în jur de 100 milioane de euro. Pentru al treilea pilon, ce prevede investiții în infrastructură, vorbim despre o sumă de 230 milioane de euro. Pilonul 4 presupune sprijinul pentru educație, aici sunt planificate 25 milioane de euro și pilonul care ține de reformarea justiției – 25 milioane de euro”, comunică Maia Sandu.

Aceste resurse pe care le oferă Uniunea Europeană – a declarat șeful statului – vor fi folosite și vor avea rezultate bune dacă va exista efort din partea instituțiilor statului.

Mihaela Conovali

Share