Republica Moldova transmite președinția AP GUAM pentru anul 2015

Republica Moldova transmite președinția AP GUAM pentru anul 2015

Republica Moldova a transmis Ucrainei președinția AP GUAM pentru anul 2015. Anunțul a fost făcut ieri, după ce în perioada 10-11 noiembrie 2014 la Chișinău a avut loc cea de-a șaptea sesiune a Adunării Parlamentare a Organizației pentru Democrație și Dezvoltare Economică (GUAM) prezidată de șeful delegației AP GUAM, deputatul PLDM Anatolie Dimitriu.

Participanți la acest eveniment sunt deputați din Georgia, Ucraina, Azerbaidjan, Estonia, Letonia, Lituania, Polonia și Republica Moldova, reprezentanți ai Adunării Parlamentare a Organizației pentru Cooperare Economică la Marea Neagră, ai Adunării Parlamentare a Statelor Baltice, reprezentanți ai Adunării Parlamentare a Țărilor Vorbitoare de Limbi Turcice și ai Grupului Visegrad, diplomați și reprezentanți ai Guvernului.

Președintele delegației Parlamentare a Republicii Moldova la GUAM, liberal-democratul Anatolie Dimitriu, a ținut să menționeze în cuvântarea sa realizările obținute deja de Republica Moldova, dar și ulterioarele perspective și riscuri la care sunt expuse statele membre GUAM în cadrul procesului de integrare europeană.

Anatolie Dimitriu s-a referit și la importanța platformei AP GUAM în consolidarea interacțiunii între parlamentele țărilor membre, care au rol activ în asigurarea sprijinului politic și legislativ pentru cooperarea regională.

„Asigurarea securității regionale reprezintă o prioritate pentru fiecare organizație de cooperare regională, dar și pentru fiecare stat-membru al unei asemenea organizații. Vorbind despre securitatea regională în spațiul GUAM, în mod inevitabil, vorbim și despre procesele de integrare europeană în care sunt implicate statele-membre”, a adăugat Anatolie Dimitriu.

De asemenea, șeful delegației Republicii Moldova la Organizația pentru Democrație și Dezvoltare Economică (GUAM) a dat asigurări că procesul integraționist al țării noastre va avea un curs pozitiv.

„Noi vom continua procesul de integrare a Republicii Moldova în UE, țara noastră va fi acolo unde îi este locul atât din punct de vedere geografic, cât și politic, în marea familie europeană”, a conchis Anatolie Dimitriu.

 

 

 

 

 

 

 

Mihaela Rotari

Share