“Republica Moldova a devenit un partener de încredere al UE”. Află cine spune asta!

“Republica Moldova a devenit un partener de încredere al UE”. Află cine spune asta!

“Republica Moldova a devenit un partener de încredere al UE și un exemplu pentru ţările din regiune”. Declarația aparține vice-ministrului Afacerilor Externe și Integrării Europene, Iulian Groza, care a participat în perioada 20-21 octombrie 2014, la Summit-ul UE pentru Europa de Sud-Est”Pe drumul spre stabilitate și creștere”, organizat de publicația The Economist, la București.

În discursul său, vice-ministrul Iulian Groza a accentuat faptul că, în ultimii ani, în Republica Moldova au avut loc schimbări esenţiale și că țara noastră merită o atenție deosebită din partea partenerilor de dezvoltare și a investitorilor străini.

În context, oficialul a vorbit despre implementarea Acordului de Asociere cu UE, inclusiv a Zonei de Comerț Liber, și a remarcat că programul de reforme realizat de autoritățile de la Chișinău contribuie la modernizarea țării și apropierea de Uniunea Europeană.

De asemenea, diplomatul a menționat că liberalizarea regimului de vize pentru cetățenii R. Moldova în spațiul european oferă noi oportunități pentru dezvoltarea afacerilor și a contactelor interumane. Vice-ministrul Iulian Groza a reiterat că R. Moldova urmărește obiectivul avansării procesului de integrare europeană, iar prioritățile imediate sunt implementarea Acordului de Asociere, valorificarea Zonei de Comerț Liber, Aprofundat și Cuprinzător cu UE, continuarea reformei justiției și îmbunătățirea climatului investițional.

Maria Roșca

Share