Reprezentanții Comisiei speciale privind analiza situației economico-financiare a Î.S. „Calea Ferată a Moldovei” au discutat cu angajații întreprinderii

Reprezentanții Comisiei speciale privind analiza situației economico-financiare a Î.S. „Calea Ferată a Moldovei” au discutat cu angajații întreprinderii

La Parlament a fost discutată situația financiară și restanțele salariale ale Î.S. „Calea Ferată a Moldovei”, cu participarea angajaților de la întreprindere. Ședința a fost prezidată de Oleg Lipskii, președintele Comisiei speciale privind analiza situației economico-financiară a instituției.

Pe marginea subiectului s-au expus și membrii Comisiei, Vicepreședintele Parlamentului, Alexandru Slusari, deputatul Radu Marian.

În cadrul discuțiilor, angajații de la Î.S. „Calea Ferată a Moldovei” au solicitat statului să întreprindă măsurile necesare pentru depășirea crizei financiare cu care instituția se confruntă de mai multe luni.

O prioritate a fost vociferată ca fiind achitarea în cel mai scurt timp a restanțelor salariale de patru luni. Totodată, reprezentanții Căii Ferate au cerut compensarea pierderilor cauzate de neachitarea la timp a salariului pentru anii 2015-2021.

În urma dezbaterilor pe marginea subiectului, s-a decis ca săptămâna viitoare, în cadrul Comisiei de resort, să fie audiat directorul Î.S. „Calea Ferată a Moldovei”, care să prezinte informația actuală despre situația financiară. Ulterior vor fi stabiliți pașii necesari în soluționarea problemei.

Pe 4 februarie, plenul Parlamentului a aprobat crearea Comisiei speciale privind analiza situației economico-financiare de la Î.S. „Calea Ferată a Moldovei” și rezultatul activității ramurii de transport feroviar pentru perioada 2010-2020.

Cristina Pendea

Share