Reprezentanți ai UE și SUA au avut o discuție cu noul ministru al Afacerilor Interne

Reprezentanți ai UE și SUA au avut o discuție cu noul ministru al Afacerilor Interne

Ministrul Afacerilor Interne, Andrei Năstase, a avut o întrevedere cu Șeful Delegației Uniunii Europene în Republica Moldova, Peter Michalko, și cu Ambasadorul SUA în Republica Moldova, Dereck J.Hogan, informează OFICIAL.

Într-un comunicat al Ministerului Afacerilor Interne (MAI) se menționează că, oficialii au discutat despre dezvoltarea relațiilor de colaborare existente și posibilitățile de continuare a proiectelor comune pe domeniile gestionate de MAI.

Totodată, se declară că, ministrul Afacerilor Interne a menționat că prioritățile de activitate ale Ministerului vor fi stabilite în baza programului Guvernului nou investit, iar pentru ca aceste priorități să aducă rezultate, suportul partenerilor de dezvoltare este important.

„Astfel, șeful Delegației UE în Republica Moldova , E. S. Peter Michalko a asigurat MAI de suportul continuu pentru reforme pe baza de proiecte de twinning, proiecte comune cu societatea civila, etc. În cadrul dialogului, Ambasadorul SUA în Republica Moldova, E.S. Dereck J. Hogan a subliniat importanța identificării priorităților conducerii noi, care ulterior vor fi un indicator bun în realizarea obiectivelor comune de colaborare”, comunică MAI.

Prin urmare, MAI declară că, reprezentanții UE și SUA și-au exprimat deschiderea și interesul pentru a oferi în continuare suportul necesar Ministerului Afacerilor Interne, dar și Guvernului.

Mihaela Conovali

Share