Reprezentanți ai societății civile din Ucraina: „Deseori ucrainenii se orientează după situația din R. Moldova, iar moldovenii după cea de la noi”

Reprezentanți ai societății civile din Ucraina: „Deseori ucrainenii se orientează după situația din R. Moldova, iar moldovenii după cea de la noi”

Reprezentanții organizațiilor obștești pentru apărarea drepturilor omului din Ucraina au făcut o retrospectivă a alegerilor prezidențiale ce urmează să se desfășoare în Ucraina, precum și o analiză a principalelor asemănări cu alegerile parlamentare din Republica Moldova, transmite OFICIAL.

În cadrul unei conferințe de presă, Nikolai Cojușco a menționat că la alegerile prezidențiale din Ucraina sunt înregistrați 39 de candidați, iar tot ce își dorește țara este aderarea la UE.

„Oamenii așteaptă schimbări în toate domeniile: economic, politic, social, așa cum știm că și în R. Moldova oamenii așteaptă acest lucru. Ucraina va avea și alegeri parlamentare la toamnă. Noi sperăm că după alegeri se vor face arestările care au fost promise, așa cum știm că și în Moldova se așteaptă unele arestări.

Deseori ucrainenii se orientează după situația din R. Moldova, iar moldovenii după cea din Ucraina. Noi ne aflăm între 4 țări, dar suntem mai săraci decât Moldova, orice țară din CSI și nemaivorbind de Europa. Sperăm că după alegeri Ucraina va adera la UE și NATO”, a menționat Nikolai Cojușco.

De menționat că, alegerile prezidențiale în Ucraina vor avea loc la 31 martie curent.

Doina Secrieru

Share