Reprezentanta de țară a Oficiului ONU pentru refugiați a dat asigurări că agenția este gata să ajute în cazul unui nou val de refugiați

Reprezentanta de țară a Oficiului ONU pentru refugiați a dat asigurări că agenția este gata să ajute în cazul unui nou val de refugiați

Ministrul Afacerilor Externe și Integrării Europene, Nicu Popescu, a discutat cu Francesca Bonelli, reprezentantă de țară a Oficiului Înaltului Comisar al ONU pentru Refugiați în țara noastră, cu prilejul începerii mandatului în noua funcție, informează OFICIAL.

Oficialii s-au referit la prioritățile noastre de cooperare cu Oficiul Înaltului Comisar al ONU pentru Refugiați în sprijinul eforturilor guvernului de gestionare a crizei umanitare generată de război.

„Am mulțumit pentru participarea recentă în cadrul Platformei de sprijin a Republicii Moldova desfășurată la București, precum și pentru asistența oferită instituțiilor publice în vederea fortificării capacităților instituționale de răspuns la criza de refugiați.

Ne-am referit în special la refugiaţii vulnerabili, persoanele cu dizabilităţi, victime ale violenţei sau traficului de persoane. Oficialul ONU a subliniat că agenția este gata să sprijine autoritățile şi în cazul unui nou val de refugiaţi.

Am exprimat deschiderea deplină în promovarea eforturilor conjugate în vederea depășirii implicațiilor crizei de refugiați”, spune Popescu.

Share