Renunță la o funcție de conducere pentru a se implica activ în politica din Moldova și la nivel European

Renunță la o funcție de conducere pentru a se implica activ în politica din Moldova și la nivel European

Marina Tauber și-a anunțat, pe o rețea de socializare, plecarea din funcția de președinte al Federației de Tenis din Moldova și, totodată, a vorbit despre o eventuală funcție la nivel european.

„Probabil, aceasta este una dintre cele mai dificile și contradictorii decizii din viața mea pentru ziua de azi, cu toate acestea, a venit momentul când nu pot să nu o accept! În legătură cu implicarea mea în politică, atât la nivel național, cât și din ce în ce mai mult la nivel european și internațional, fizic nu mai pot să ofer acestei funcții atât de mult timp, cat ea necesită, mai ales că tenisului – sportului meu preferat, şi până acum, activitaţii vieții mele, am obișnuit să îi ofer tot timpul și toate eforturile mele și în general, pe mine însumi! Având în vedere faptul că recent am fost din ce în ce mai puțin în Moldova, precum și posibila intrare într-o nouă funcție și, în acest sens, necesitatea prezenţei mele permanente în Europa, pe care o voi împărtăși cu Dvs. în detaliu adiţional, eu, spre marele meu regret, nu voi mai putea să-mi îndeplinesc obligațiile față de tenisul moldovenesc la nivelul potrivit!”, a scris Tauber.

Ea a mai spus că tenisul, ca sport, și mai ales tenisul autohton, va rămâne întotdeauna o parte a sufletului său. „Probabil cea mai mare parte a acestuia, și, bineînțeles, voi urmări întotdeauna evoluțiile din acest domeniu și, în limitele posibilităţilor, voi contribui la dezvoltarea acestuia! În cei 12 ani pe care i-am dat acestui sport, mai întâi ca antrenor, apoi ca manager al Federației de profil și mai târziu vicepreședinte și deja 6 ani în funcția de președinte, am făcut tot ce am putut și, uneori ce nu puteam, însă cu toată inima și sinceritatea mea și cred că echipa noastră a obținut multe succese și victorii istorice, precum și o înțelegere și popularitate complet diferită a acestui sport în țara noastră!” – a adăugat Marina Tauber.

tauber

Mihaela Rotari

Share