Remanierea unor miniștri, discuții cu Guvernul… PSRM și Igor Dodon – în ședință!

Remanierea unor miniștri, discuții cu Guvernul… PSRM și Igor Dodon – în ședință!

Fracțiunea parlamentară a Partidului Socialiștilor din Republica Moldova (PSRM) s-a întrunit, astăzi, într-o ședință, în prezența Președintelui Republicii Moldova, Igor Dodon, informează OFICIAL.

Subiectele abordate au vizat modalitatea de consolidare a actualei majorități parlamentare și eficientizare a actului de guvernare.

În acest fel, potrivit unui comunicat al PSRM, șeful statului, Igor Dodon, și-a expus „îngrijorările legate de lipsa de eficiență a Guvernului și percepția tot mai negativă pe care o au cetățenii privind activitatea acestuia”. „Președintele Igor Dodon a dorit să consulte opinia fracțiunii PSRM pe acest subiect, să identificăm împreună cele mai bune măsuri pentru a eficientiza activitatea guvernării”, se mai menționează în același comunicat.

Totodată, s-a convenit că urmează să aibă loc discuții cu Guvernul și responsabilii din ministerele de resort, inclusiv audieri parlamentare, discuții cu partenerii de coaliție „astfel încât să fie găsite cele mai bune căi de eficientizare a activității Guvernului”. „Discuțiile vor viza inclusiv propuneri de remaniere a unor miniștri care gestionează deficitar domeniile pe care le administrează”, comunică PSRM.

În același timp, partidul anunță despre o întrunire a Consiliului Republican al PSRM.  „Tematica abordată astăzi în cadrul întrevederii cu Președintele Republicii Moldova urmează să fie analizată și în cadrul Consiliului Republican al PSRM, care va avea loc în următoarea perioadă, unde vor fi luate și deciziile politice potrivite pentru a ne putea respecta angajamentul făcut în fața cetățenilor, acela de a susține un guvern care lucrează pentru ei”, mai adaugă fracțiunea PSRM.

Mihaela Conovali

Share