Relațiile moldo-germane discutate de Maia Sandu cu Cancelarul Germaniei

Relațiile moldo-germane discutate de Maia Sandu cu Cancelarul Germaniei

În contextul vizitei de lucru la Berlin, Președintele Republicii Moldova, Maia Sandu, s-a întâlnit cu Olaf Scholz, Cancelarul Republicii Federale Germania.

Oficialii au discutat despre ultimele evoluții de securitate din regiune, despre impactul războiului din Ucraina și criza energetică, și am menționat importanța unității europene în fața acestor provocări.

„Am vorbit și despre relațiile moldo-germane și proiectele de cooperare pe viitor. Am menționat că avem un angajament ferm de a avansa agenda de reforme, în ciuda provocărilor cu care ne confruntăm.

Am mulțumit Cancelarului Federal pentru susținerea parcursului nostru european în procesul de obținere a statutului de țară candidată la UE și am apreciat inițiativa de a lansa, împreună cu Franța și România, Platforma de sprijin pentru Moldova. Mi-am exprimat, de asemenea, recunoștința pentru susținerea de care Moldova beneficiază în ultimele trei decenii din partea Ministerului Federal al Cooperării Economice, prin Agenția de Cooperare Internațională a Germaniei (GIZ).

Datorită acestei cooperări de succes, zeci de comunități din Moldova au reușit să-și modernizeze infrastructura, iar cetățenii au acces la apă și canalizare și la servicii publice de calitate. Am discutat și despre rolul major al investițiilor germane, care au adus noi industrii în regiunile țării și au oferit pentru mii de oameni posibilitatea de a munci acasă”, spune Maia Sandu.

Share