Relația cu Parlamentul, discutată de CCRM cu experții SIGMA

Relația cu Parlamentul, discutată de CCRM cu experții SIGMA

Președintele Curții de Conturi a Republicii Moldova (CCRM), Marian Lupu, a participat la o ședință de lucru cu experții SIGMA, Alastair Swarbrick, consilier principal și Inguna Sudraba, fost membru al parlamentului și auditor general, Republica Letonia.

Discuțiile au avut loc în contextul pregătirii pentru atelierul de lucru „Relații eficiente între Parlament și Curtea de Conturi”, care va avea loc astăzi în incinta Parlamentului Republicii Moldova. În cadrul atelierului, reprezentanții CCRM și membrii Comisiei de control al finanțelor publice vor fi familiarizați cu factorii cheie și bunele practici în dezvoltarea unor relații de lucru eficiente între instituția supremă de audit (ISA) și Parlament, în baza experienței statelor membre ale UE.

Marian Lupu a salutat inițiativa SIGMA, remarcând importanța împărtășirii bunelor practici de conlucrare între ISA și legislativ, necesitatea informării membrilor comisiei despre experiența comisiilor similare din alte țări, în scopul eficientizării funcției de control parlamentar.

Cristina Pendea

Share