Regulamentul privind modul de completare a declaraţiei de avere şi interese personale în formă electronică, publicat în Monitorul Oficial

Regulamentul privind modul de completare a declaraţiei de avere şi interese personale în formă electronică, publicat în Monitorul Oficial

În Monitorul Oficial din 18 februarie curent, a fost publicat Regulamentul privind  modul de completare a declaraţiei de avere şi interese personale în formă electronică, transmite OFICIAL, cu referire la un comunicat.

Potrivit ordinului Președintei ANI, documentul intră în vigoare din data publicării. Respectiv, începând de astăzi, toți subiecții declarării sunt obligați să ia cunoștință cu noile modificări introduse în acest Regulament.

Documentul a fost reactualizat conform noilor modificări legislative operate prin Legea  130/2021, care au intrat în vigoare la 29 octombrie 2021.

De menționat că ANI a elaborat conținutul acestui Regulament în prima jumătate a a lunii noiembrie 2021, iar la 18 noiembrie 2021 a fost remis către Ministerul Justiției spre avizare și înregistrare.

Toate instruirile care au avut loc în această perioadă au fost realizate în baza legii noi.

Regulamentul este accesibil pe pagina web ANI, în secțiunea Depune declarația aici” în limbile română și rusă.

Depunere a declarațiilor anuale de avere și interese personale are loc în perioada 01 ianuarie-31 martie. Totodată, subiecții declararării au termen de încă 30 de zile suplimentar pentru a depune o declarație rectificată.

Declarația de avere și interese personale este un act public și subiectul răspunde juridic pentru veridicitatea și corectitudinea informațiilor indicate.

Pentru depunerea incorectă sau incompletă, subiectul riscă să răspundere de ordin contravențional și penal sau poate deveni subiect de control a averii.

Share