Reghina Apostolova, desemnată reprezentant împuternicit în sectoarele Râșcani și Poșta-Veche

Reghina Apostolova, desemnată reprezentant împuternicit în sectoarele Râșcani și Poșta-Veche

Viceprimarul de Orhei, Reghina Apostolova, a fost desemnată reprezentant împuternicit al Partidului Politic „Șor” în sectoarele Râșcani și Poșta-Veche. Candidatura acesteia a fost aleasă la reuniunea de partid care a adunat sute de membri ai formațiunii din cele două sectoare, potrivit unui comunicat al partidului. 

Prezent la ceremonie, președintele formațiunii, Ilan Șor, a declarat că este imposibil să elaborezi un program de acțiuni pentru toate problemele fără o comunicare directă și continuă cu locuitorii. Anume din acest motiv, s-a decis crearea unei structuri de partid a reprezentanților împuterniciți, se arată în același comunicat de presă.

Președintele Partidului „Șor”, Ilan Șor: „Vorbim despre învățământ superior și protecție socială gratuită, construcția locuințelor sociale, crearea locurilor de muncă și lupta împotriva corupției. Și noi nu doar vorbim, dar și ne ținem de cuvânt. Chiar dacă Partidul ”Șor” nu se află la guvernare, formațiunea a reușit să implementeze proiectele sociale în întreaga țară”.

La rândul său, Reghina Apostolova a promis să justifice încrederea care i-a fost oferită. „Voi depune toate eforturile ca împreună cu echipa de partid și locuitorii sectoarelor Râșcani și Poșta-Veche să elaborăm un plan concret de acțiuni pentru dezvoltarea sectorului, care va cuprinde cele mai stringente probleme. Sunt sigur că împreună vom putea să le rezolvăm”.

Apostolva a mai declarat că în scurt timp, își va începe activitatea la Oficiul de consultanță publică cu cetățenii. Înființarea unei astfel de structuri este că locuitorii celor două sectoare vor putea să vină cu propuneri pentru elaborarea programului regional.

De menționat că, Reghina Apostolova s-a născut în data de 15 septembrie 1951 în Siberia, regiunea Irkutsk. Timp de peste 20 de ani, a deținut funcția de director în cadrul unui liceu din capitală. Timp de 8 ani, a deținut funcția de ales local, în Consiliul Municipal Chișinău. De asemenea, a activat și în calitate de pretor interimar al sectorului Râșcani. La alegerile locale din mai 2018, Apostolva a candidat la funcția de primar al municipiului Chișinău, însă înainte de scrutin, a fost exclusă ilegal și nemotivat din cursa electorală.

În comunicat se mai precizează că, crearea Institutului reprezentantului împuternicit în regiuni este o premieră pentru Moldova, implementată de Partidul ”Șor”. Scopul instituției este ca fiecare reprezentant împuternicit să elaboreze programul teritorial, ținând cont de  specificul și problemele locale. Până în prezent, au fost desemnați reprezentanți împuterniciți în mai multe regiuni ale țării, care au și început elaborarea programelor locale.

1

8

19

28

29

Mihaela Rotari 

Share