Recomandările lui Nicolae Timofti pentru succesorul său la șefia statului

Recomandările lui Nicolae Timofti pentru succesorul său la șefia statului

Întrebat ce recomandări ar da succesorului său, Nicolae Timofti a opinat: „Să respecte cu strictețe Constituția țării și să activeze în interesul cetățenilor”. O declarație în acest sens a fost făcută de Președintele Republicii Moldova, Nicolae Timofti, care a primit, astăzi, 23 mai, la Reședința de Stat, delegația Grupului Partidului Popular European, aflată într-o vizită de studiu în țara noastră.

Potrivit Serviciului de presă al Președinției Republicii Moldova, în cadrul întrevederii, Președintele Timofti a apreciat sprijinul constant al Grupului Partidului Popular European din Parlamentul European în promovarea angajamentelor asumate de Republica Moldova la nivel comunitar. Șeful statului a dat asigurări că implementarea Acordului de Asociere rămâne o prioritate națională a Republicii Moldova, dar și o prioritate a mandatului său.

În același context, Președintele Timofti le-a mulțumit membrilor PPE pentru contribuția acestora la facilitarea dialogului UE-RM în vederea liberalizării regimului de vize pentru cetățenii Republicii Moldova: „Este cel mai puternic argument în favoarea susținerii țării noastre pe calea europeană în aspirația de integrare la marea familie europeană”, a declarat șeful statului.

Europarlamentarii s-au arătat interesați de implementarea reformelor în domeniul justiției și de lupta împotriva corupției, acestea fiind preocupările majore ale Grupului politic al popular-europenilor. Din perspectiva alegerilor prezidențiale din toamna 2016, interlocutorii și-au exprimat speranța că acestea  vor decurge în condiții de echitate și pluralism politic, europarlamentarii arătându-și disponibilitatea de a contribui la asigurarea desfășurării scrutinului în spiritul obiectivității și corectitudinii.

La final, europarlamentarii și-au exprimat satisfacția pentru dialogul sincer pe care l-au avut cu șeful statului, remarcând că Nicolae Timofti este cel mai fidel și onest promotor al cauzei europene în Republica Moldova.

Grupul Partidului Popular European (PPE) este cel mai mare grup din Parlamentul European şi reuneşte forţe politice pro-europene de centru şi de centru-dreapta din statele membre ale Uniunii Europene.

Doina Secrieru

Share