Recean a avut o discuție cu membrii Grupului de lucru a Consiliului UE pentru Europa de Est și sia Centrală

Recean a avut o discuție cu membrii Grupului de lucru a Consiliului UE pentru Europa de Est și sia Centrală

Prim-ministrul Dorin Recean a avut o întrevedere cu membrii Grupului de lucru al Consiliului Uniunii Europene pentru Europa de Est și Asia Centrală (COEST). Reprezentanții Consiliului UE au apreciat progresele înregistrate de țara noastră în implementarea cerințelor rămase în cadrul etapelor formulate de Comisia Europeană în Pachetul de extindere pentru anul 2023. 

În cadrul întrevederii, premierul Dorin Recean a menționat că Guvernul continuă să implementeze reformele necesare care să creeze o viață mai bună pentru cetățeni și să accelereze procesul de integrare europeană. Totodată, șeful Cabinetului de miniștri a precizat că oamenii sunt conștienți de avantajele aderării Republicii Moldova la UE, referendumul din toamnă fiind un exercițiu important în acest sens.

„Guvernul construiește Europa acasă, prin proiectele de infrastructură, prin renovarea spitalelor, grădinițelor și a școlilor. Cetățenii susțin calea noastră spre aderarea la marea familie UE”, a declarat șeful Executivului.

În același timp, prim-ministrul a subliniat că Guvernul își concentrează eforturile asupra promovării unor politici macroeconomice orientate spre stabilitate și reforme care să favorizeze redresarea și creșterea economică.

Share