Reacția Valentinei Buliga, după decizia CtEDO în cazul privind pensionarul din Glodeni

Reacția Valentinei Buliga, după decizia CtEDO în cazul privind pensionarul din Glodeni

Ex-ministra Muncii, Protecției Sociale și Familiei, Valentina Buliga, deputată democrată, a venit astăzi cu o reacție, după ce în spațiul public a apărut informația că Guvernul Republicii Moldova a fost obligat de CtEDO să achite 7.680 de euro despăgubiri pentru un pensionar din Glodeni, care a fost internat forțat în Spitalul de Psihiatrie, în urma incidentului din luna mai 2014, când acesta a lovit-o peste față, informează Oficial.

Valentina Buliga a menționat că regretă că respectivul incident, care este de violență asupra unei femei, a fost transformat în unul politic.

„Dragii mei, Vă mulțumesc tuturor, care prin mesajele transmise, ați fost alături de mine în aceste zile de frământări, în care opinia publică a fost informată despre decizia CEDO referitoare la cazul pensionarului din Glodeni. Regret că respectivul incident, care este de violență asupra unei femei, a fost transformat în unul politic și speculat, în mod josnic, în lupta politică. În pofida tuturor încercărilor, eu voi continua să fiu o apărătoare a drepturilor omului, să promovez și să susțin lupta împotriva oricărei forme de violența împotriva femeilor, copiilor, persoanelor în etate și cu dizabilităti, care sunt des întâlnite în societatea noastră. Voi încuraja persoanele să nu ascundă, să declare orice caz și să dezvoltăm un mediu nonviolent. Iar cei, care încalcă legislația să răspundă! Voi continua să discut cu cetățenii, să le ascult doleanțele și să-i ajut în măsura posibilităților”, a scris Buliga, pe o rețea de socializare.

Doina Secrieru

Share