Reacția șefului statului la anunțul PDM privind atribuțiile în calitate de Comandant Suprem al Forțelor Armate

Reacția șefului statului la anunțul PDM privind atribuțiile în calitate de Comandant Suprem al Forțelor Armate

După ce ieri Partidul Democrat din Moldova (PDM) a anunțat că este în căutare de soluții legale pentru ca plecarea militarilor în diferite misiuni, aplicații și exerciții militare, împreună cu partenerii externi, să nu mai depindă de instituția prezidențială, astăzi șeful statului a venit cu o reacție, informează Oficial.

 Igor Dodon a declarat că, atribuțiile Președintelui, în calitate de Comandant Suprem al Forțelor Armate, sunt expres indicate în Constituție.

„Vă place acest lucru sau nu vă place, dar este Constituția, care spune expres cine este comandantul suprem. Toate variantele acestea de interpretări, pe care le faceți pe parcursul anilor, nu o să vă ajute. Nu o să promovez și nu o să semnez această lege, chiar dacă o să o votați săptămâna aceasta în Parlament, de două-trei, patru ori. Eu nu voi semna și nu va intra în vigoare. Pentru că ea este contrar prevederilor Constituției, iar tot ce este contrar Constituției nu va fi promulgat. Lucrul acesta trebuie să-l înțeleagă bine cei care vin cu astfel de inițiative. Apropo, este evident în interesul cui fac astfel de proiecte, dar asta voi spune la urmă”, a conchis Dodon.

Doina Secrieru

Share