Reacția Maiei Sandu la demisia lui Harunjen

Prim-ministrul Republicii Moldova, Maia Sandu, susține că, chiar dacă și-a depus demisia, Eduard Harunjen va trebui să răspundă pentru tot ce a făcut sau nu a făcut cât a fost la cârma Procuraturii Generale, informează OFICIAL.

„Pentru dosarele politice la intentarea cărora a contribuit, pentru inacțiunea în ceea ce privește lichidarea schemelor infracționale comise de oamenii regimului, pentru lipsa de progres în recuperarea banilor furați și în pedepsirea făptașilor furtului bancar, pentru deposedarea de afaceri a celor care spuneau „nu” regimului, pentru multe alte fărădelegi comise de el personal și procurorii din subordine”, a adăugat Sandu.

În același timp, prim-ministrul a comunicat detalii cu privire la viitorul Procuror General.

„Precum am mai spus, următorul Procuror General trebuie să fie o persoană integră și independentă atât de politic, cât și de orice grupuri de interese, care ar fi în măsură să-i tragă la răspundere pe toți cei care au furat din banii publici, cât și să înceapă un proces veritabil de reformă a procuraturii. Nu avem dreptul să greșim încă o dată”, a conchis Sandu.

Mihaela Conovali

Share