Reacția lui Andrei Năstase la decizia Curții Constituționale

Reacția lui Andrei Năstase la decizia Curții Constituționale

Andrei Năstase, președintele Platformei Demnitate și Adevăr (DA), a declarat că formațiunea a luat act de decizia anunțată astăzi de Curtea Constituțională a Republicii Moldova, informează OFICIAL.

„Criza multiplă se aprofundează în fiecare zi și în aceste condiții e mare nevoie de gestionarea eficientă a treburilor statului. Republica Moldova acum are nevoie de unitate, de dialog politic, social, în interesul țării, are nevoie de soluții urgente pentru a împiedica dezastrul. Alegerile anticipate se pot întâmpla doar pe bază constituțională, pe proceduri legitime. Platforma DA pledează pentru alegeri libere și corecte”, a declarat Năstase, în cadrul unui live pe Facebook.

Liderul Platformei a spus că realitatea nu poate fi neglijată și țara are nevoie de un Guvern funcțional, învestit cu toate pârghiile legale, care să lupte cu sărăcia și toate problemele. „Fiecare zi fără un Guvern plenipotențiar înseamnă încă o zi în plus în care bandiții mai câștigă niște dobânzi”, a adăugat el, precizând că problemele trebuie rezolvate de un Guvern cu drepturi depline, altfel vom ajunge în haos și blocaj instituțional.

Năstase a declarat că pasul Platformei DA de a propune un Guvern a fost făcut anume pentru a depăși criza actuală și a rezolva problemele cetățenilor.

„Platforma DA a luat act de decizia Curții Constituționale cu privire la respingerea cererii de suspendare a decretului prezidențial. Vă îndemn să tratăm cu respect deciziile Curții, oricare ar fi ele. Vom vedea care va fi decizia finală a Curții și ce va urma. Cert e că, amânarea unui deznodământ a crizei politice afectează la modul cel mai serios viața noastră cotidiană”, a subliniat politicianul.

Cristina Gurez

Share