Reacția ANI față de decizia Curții Constituționale

Reacția ANI față de decizia Curții Constituționale

Autoritatea Națională de Integritate (ANI) salută decizia Curții Constituționale (CC) de a declara neconstituțională Legea 244/2020, informează OFICIAL.

„Instituția noastră apreciază această decizie ca fiind una corectă și imparţială. Considerăm că prin votarea acestei legi s-a dorit în mod voalat de a limita și îngrădi activitatea inspectorilor de integritate, în contextul în care aceștia au dat dovadă de curaj, atunci când au emis constatări și rezultate pe primele dosare pe avere de rezonanță”, se menționează în declarația Autorității.

La fel, cei de la ANI susțin că apreciază implicarea autorului sesizării în adresa Curții Constituționale. „Având în vedere că instituția noastră nu îi revine o asemenea competență”, adaugă sursa.

„Vom continua să realizăm misiunea noastră cu respectarea cadrului legal și nu vom admite nicio ingerință în activitate pentru a nu dezamăgi așteptările societăţii”, spun reprezentanții Autorității Naționale de Integritate.

De menționat că, CC, astăzi, în ședință, a examinat sesizarea nr. 209a/2020 privind controlul constituționalității Legii nr. 244 din 16 decembrie 2020 pentru modificarea unor acte normative. Astfel, legea prin care a fost modificată activitatea Autorității Naționale de Integritate (ANI) – cu votul deputaților PSRM și ai Partidului „Șor”, la 16 decembrie 2020, a fost declarată neconstituțională.

Mihaela Conovali

Share