„Ravnopravie” pledează pentru un stat social și va oferi compensații la serviciile comunale

„Ravnopravie” pledează pentru un stat social și va oferi compensații la serviciile comunale

Mișcarea „Ravnopravie” trebuie să devină un partid social-regional. O declarație în acest sens a fost făcută de Primarul de Orhei, Ilan Șor  a fost ales ieri, cu unanimitate de voturi Președinte al Mișcării social-politice „Ravnopravie”.  Despre anunță  Serviciul de presă al Mișcării social-politice „Ravnopravie”.

Liderul Mișcării afirmă că nu există o astfel de doctrină în niciun manual de politologie. „Însă viața reală și politica reală sunt mult mai bogate decât orice manual” – a menționat Ilan Shor, subliniind că noțiunea de partid „social-regional” definește cel mai bine obiectivele propuse. 

Astfel, în noua etapă a activității sale, Mișcarea social-politică „Ravnopravie” intenționează să se conducă de următoarele principii ale programului acesteia:

– „Ravnopravie” este un partid pro-moldovenesc, care pledează pentru păstrarea, dezvoltarea și consolidarea statalității, suveranității și unității Republicii Moldova;

– „Ravnopravie” pledează pentru crearea unui stat social;

– „Ravnopravie” va obține compensarea facturilor la utilități, achitate de către populație;

– „Ravnopravie” va pleda pentru învățământul gratuit și acordarea de locuințe sociale tinerilor care provin din familii cu venituri mici;

– „Ravnopravie” se pronunță pentru crearea unei societăți cu posibilități egale pentru toți cetățenii, indiferent de naționalitatea acestora;

– „Ravnopravie” pledează pentru crearea unei națiuni civile unice.

– „Ravnopravie” consideră de o importanță vitală dezvoltarea producției industriale. Doar identificarea noilor capacități de producere proprii, – întâi de toate în regiuni, – ne va permite să creăm noi locuri de muncă și să contribuim la revenirea în țară a lucrătorilor migranți.

– „Ravnopravie” va accelera dezvoltarea regiunilor, prin descentralizare, delegarea autorității de la centru către regiuni, dar și va insista asupra consolidării rolului pe care îl au reprezentanții autorităților locale în structura de stat.

– „Ravnopravie” consideră că drumul Moldovei este un drum al prieteniei atât cu Vestul, cât și cu Estul. 

Până în luna august a anului 2016 vor fi elaborate și prezentate societății Programul Mișcării „Ravnopravie” și planul de acțiuni pentru viitorul apropiat.

Doina Secrieru

Share