Răspuns pentru Procuratură! PACE anunță că liderul lor pleacă în concediu

Răspuns pentru Procuratură! PACE anunță că liderul lor pleacă în concediu

„Procuratura ignoră toate demersurile președintelui Partidului PACE și ale avocatului său și continuă abuzurile și ilegalitățile, în interesul politicienilor de la guvernare”, comunică reprezentanții Partidului Acasă Construim Europa (PACE), informează OFICIAL.

„Ignorând toate argumentele prezentate și cererea repetată de recuzare a procurorului de caz, conducerea procuraturii Sângerei continuă instrumentarea dosarului politic. Gheorghe Cavcaliuc a prezentat anterior probe că procurorul Zaharia este în conflict de interese și șantajabilă din cauza soțului său, cercetat penal. Mai mult, Ludmila Zaharia periodic primește bani sub formă de cadouri, ceea ce trezește suspiciuni privind integritatea sa. Procuratura Generală și cea din Sângerei refuză să comenteze aceste informații, dar și cererea repetată de recuzare a procurorului Zaharia”, se arată în aceeași declarație a partidului.

Totodată, cei de la PACE declară că avocatul liderului partidului se află în concediu ordinar, despre care fapt a informat organele de resort.

„Liderul PACE declară că a respectat, respectă și va respecta legea. Și în acest caz și în altele va oferi declarațiile de rigoare, doar că în fața unor procurori cinstiți, echidistanți și imparțiali.  Mai mult, Cavcaliuc a anunțat public, ieri, că după o campanie electorală extenuantă, pleacă în concediu împreună cu familia sa”, mai susțin cei de la PACE.

Procuratura astăzi a anunțat că, odată încheiat scrutinul electoral, președintele partidului PACE nu mai poate beneficia de garanțiile Codului electoral. Prin urmare, acesta a fost repetat citat la Procuratura raionului Sângerei pentru vineri, 16 iulie, ora 10:00, pentru a fi pus sub învinuire și informat despre finalizarea urmăririi penale cu trimiterea dosarului în judecată. Potrivit materialelor, acesta este acuzat de „huliganism comis de două sau mai multe persoane” și „chemarea la săvârșirea actelor de violență împotriva persoanelor” și, împreună cu alți patru colegi de-ai săi, urmează să răspundă în fața legii.

Cristina Pendea

Share