Raportul principalelor promisiuni și realizări făcute de către concurenții electorali în perioada 2014-2018, lansat de ADEPT

Raportul principalelor promisiuni și realizări făcute de către concurenții electorali în perioada 2014-2018, lansat de ADEPT

Asociația pentru Democrație Participativă „ADEPT” a lansat Raportul principalelor promisiuni și realizări făcute de către concurenții electorali în perioada 2014-2018, transmite OFICIAL.

Potrivit secretarei ADEPT, Polina Panainte, în raport sunt reflectate 9 domenii de activitate, iar experții din mediul public au analizat ce s-a întâmplat în 2014 – 2018 în țară, mai ales în anul 2016.

„În raport sunt analizate domeniile economie și finanțe, infrastructură și comunicații, ordine publică și justiție, administrație publică, relații externe, Transnistria, securitate și apărare, social, sănătate, educație și tineret. Noi am decis că este important ca cetățenii să vadă ce se întâmplă înainte de alegeri. În 2016 am avut o guvernare relativ stabilă. După 2014, mai mulți deputați au migrat de la un partid spre PDM, mulți dintre ei au creat un grup parlamentar nou sau au rămas neafiliați. În 2015 am avut o perioadă de instabilitate politică, iar PDM s-a bucurat de o creștere a fracțiunii parlamentare, fapt ce a permis la începutul anului 2016 să învestească Guvernul Filip. Din 2016 PDM a guvernat țara, a avut posibilitate să participe la programul de guvernare”, a spus Polina Panainte.

La rândul său, directorul ADEPT, Igor Boțan, a menționat că, prin acest raport, alegătorii pot vedea cum cei care primesc mandatul realizează promisiunile făcute în campanie.

„Partidele au viziuni, programe, pe care le transpun când vin alegerile într-o platformă electorală, dându-ne nouă niște promisiuni. Această abordare repetă acea abordare pentru foile de parcurs, pe care le-a avut Guvernul în 2016 și 2017. 2014-2018 a fost specific, am avut un an când situația a fost marcată de criza bancară, în 3 ani a existat stabilitate politică și un singur partid a avut pârghiile de a conduce. Am analizat promisiunile socialiștilor din exercițiul precedent cu cel de acum, dat fiind faptul că au fost în opoziție. PL, care a fost la guvernare, și a încercat să implementeze propriile viziuni, dar în doua jumătate de 2015 până în mai 2017 nu a dispus de toate pârghiile. Domeniile din raport au fost incluse din programul electoral pe care îl avea concurenții”, a spus Roman Boțan.

În total, în raport, au fost adunate 100 de promisiuni.

Mai jos, puteți vedea raportul:

Doina Secrieru

Share