Raportul de activitate a Autorității Naționale de Integritate pentru anul 2021 va fi prezentat în plenul Parlamentului

Raportul de activitate a Autorității Naționale de Integritate pentru anul 2021 va fi prezentat în plenul Parlamentului

Reprezentanții Autorității Naționale (ANI) de Integritate vor prezenta în plenul Parlamentului raportul de activitate a instituției în anul 2021. O decizie în acest sens a fost aprobată de membrii Comisiei juridice, numiri și imunități în cadrul ședinței de astăzi.

În anul 2021, ANI și-a concentrat activitatea pe creșterea numărului de controale, modificarea cadrului legislativ pentru a eficientiza munca inspectorilor de integritate, dar și dezvoltarea unui sistem informațional și a unui mecanism de prevenire a conflictelor de interese în achizițiile publice.

Pe parcursul anului trecut, Autoritatea Națională de Integritate a examinat 1 341 de petiții privind incidente de integritate, 4 488 de declarații de avere și interese personale, 267 de declarații privind conflicte de interese reale, 547 de solicitări de certificate de integritate și 127 de sesizări din oficiu, depuse de Președintele ANI și inspectori.

Versiunea integrală a raportului de activitate a Autorității Naționale de Integritate poate fi găsit pe site-ul Parlamentului, accesând următorul link: https://bit.ly/3a1q2kw.

Share