Radu Marian: Putin a recunoscut indirect ceea ce știa toată lumea. Deciziile ce țin de gaze naturale sunt politice și sunt luate de el

Radu Marian: Putin a recunoscut indirect ceea ce știa toată lumea. Deciziile ce țin de gaze naturale sunt politice și sunt luate de el

Deputatul PAS, Radu Marian, spune că Președintele Federației Ruse, Vladimir Putin, vrea să se răzbune pe moldoveni pentru că au ales pacea, informează OFICIAL.

Deputatul spune că partea moldovenească a plătit regulat și constant TOATE livrările de gaze naturale din partea Gazprom, inclusiv în avans.

„În schimb, partea rusă a redus volumul de livrări de gaze naturale către Republica Moldova fără explicații, ceea ce a dus la deficitul de electricitate din țara noastră. Partea rusă, după începerea războiului, a orchestrat șantajul energetic pe piața europeană, care a dus la creșteri colosale ale prețurilor de piață”, spune Marian.

Deputatul afirmă că Putin a recunoscut indirect ceea ce știa toată lumea.

„Deciziile ce țin de gaze naturale sunt politice și sunt luate de el. La fel de politică va fi eventuala decizie de a reduce/întrerupe livrările de gaze naturale în Moldova. Dacă va face asta, Putin va arăta că vrea să se răzbune pe moldoveni și să ajute gruparea pentru hoție și război. Partea moldovenească își îndeplinește obligațiile, partea rusă – nu!”, mai spune Marian.

Share