Radu Marian: Guvernul nu poate să aloce bani unei întreprinderi municipale

Radu Marian: Guvernul nu poate să aloce bani unei întreprinderi municipale

Deputatul PAS, Radu Marian, afirmă că nu există niciun precedent în care Guvernul să aloce bani unei întreprinderi municipale, informează OFICIAL.

Deputatul s-a referit la situația „Apă Canal Chișinău”. El spune că majoritatea consilierilor municipali au înțeles asta și se lasă șantajați de Primarul Capitalei, Ion Ceban.

„..înțeleg absurdul în care i-a băgat Ceban și se vor întruni la ora 13.00 azi ca să aloce bani pentru Apă-Canal Chișinău. Ceban trebuie să înceteze să creeze probleme și să le pună pe seama Guvernului, adică pe seama plătitorilor de taxe.

Șantajul primarului de Chișinău a mers atât de departe încât acesta ar vrea să blocheze construcția unui apeduct magistral pentru 170 mii cetățeni din raioanele Strășeni și Călărași, chiar dacă Apă-Canal Chișinău nu alocă niciun leu pe acest proiect. Nu o să meargă aceste amenințări pentru că nici Apă-Canal probabil nu e de acord cu blocarea acestei construcții , întrucât toți acești mii de oameni vor deveni clienții întreprinderii”, spune Radu Marian.

De asemenea, deputatul afirmă că nici declarațiile primarului privind costul energiei electrice nu sunt veridice.

Share