Radu Marian: Chiar și Germania îndeamnă lumea să economisească. Putem face și noi asta

Radu Marian: Chiar și Germania îndeamnă lumea să economisească. Putem face și noi asta

Deputatul PAS, Radu Marian, spune că vom ieși cu bine din criză, dacă vom fi solidari și nu ne vom lăsa provocați, informează OFICIAL.

Deputatul s-a referit la actorii politici care iau în derâdere necesitatea de a economisi electricitatea.

„Nu ne surprinde. Ei au un rol prestabilit în această blocadă energetică pornită de Kremlin împotriva Republicii Moldova.

Vreau ca ei să citească acest comunicat din Germania, de la Agenția Federală de Rețea (sursa în primul comentariu):

🔴Exclude un black-out (o întrerupere necontrolată și neprevăzută în care cel puțin o parte majoră a rețelei electrice europene se defectează).

🔴Admite deconectări în evantai. Operatorii de sisteme ar putea fi nevoiți să recurgă la deconectări controlate ale sarcinii; să deconecteze, ocazional, unii dintre consumatori pentru o perioadă limitată de timp, de câteva ore, în anumite regiuni.

🔴Companiile industriale pot face față, dacă sunt pregătite cu generatoare. Congelatoarele și frigiderele – în special de generație mai nouă – pot face față bine unor întreruperi.

🔴Și gospodăriile casnice este logic să întreprindă măsuri de precauție.

🔴Reducerea sarcinii în rețea devine mai puțin probabilă dacă toată lumea va economisi.

Așadar, și în Germania, cea mai bogată țară din Europa, lumea este îndemnată să economisească masiv și să se aștepte la întreruperi parțiale de electricitate. Putem și noi face asta. Vom ieși cu bine din asta dacă vom fi solidari și nu ne vom lăsa provocați de membrii grupări pentru hoție și război”, spune deputatul.

Share