R.Moldova – în componența Federației Ruse… Doi candidați la parlamentare și-au prezentat prioritățile!

R.Moldova – în componența Federației Ruse… Doi candidați la parlamentare și-au prezentat prioritățile!

Candidatul la parlamentare din partea Partidului Puterea Oamenilor, Mihail Stratulat și candidatul Partidului Patrioții Moldovei, Alexandr Popa, au prezentat ofertele electorale ale partidelor din care fac parte pentru parlamentare, în cadrul dezbaterilor publice organizate de agenția de presă IPN.

În cadrul dezbaterilor, Alexandr Popa a spus că formațiunea sa pledează pentru intrarea R. Moldova în componența Federației Ruse.

„Noi, moldovenii, suntem pragmatici, noi facem ce este benefic pentru noi. Dacă este bine în Europa, mergem în Europa, dacă ne este bine în Federația Rusă, mergem acolo. Noi am revăzut întrebarea care propune Unirea cu România și credem că nu este benefică. Noi vom pierde Transnistria, Găgăuzia. În cazul intrării în componența Federației Ruse ne va permite să decidem problema teritoriilor, limba care o vorbim, piața de desfacere a produselor. Ceea ce propunem noi este să ne izbăvim de presiunea pusă de SUA și Europa”, a spus Popa.

Mihail Stratulat a punctat că formațiunea sa pledează pentru reprezentarea tuturor oamenilor în Parlament.

„Cei care vin din partea formațiunii noastre sunt oameni care nu au fost în politică, la guvernare. 80% din membri sunt apolitici, specialiști în domenii. Noi am lucrat zi de zi cu oamenii, știm problemele lor și vrem să le rezolvăm. Vreau să fiu vocea copiilor în Parlament. Noi am văzut atitudinea față de copii în pandemie și, personal, am încercat să apăr drepturile lor, dar fără succes. Din acest motiv, am decis să merg în Parlament să reprezint copiii”, a declarat Stratulat.

La dezbateri a fost invitat și Partidul Acțiunii Comune „Congresul Civic”, dar nu a acceptat invitația.

Cristina Parfeni

Share