PVE: Sperăm că democrația electorală în Republica Moldova va supraviețui

PVE: Sperăm că democrația electorală în Republica Moldova va supraviețui

Partidul Verde Ecologist din Republica Moldova (PVE) își exprimă regretul în legătură cu invalidarea de instanța de judecată a alegerilor locale pentru funcția de primar general al orașului Chișinău și anularea mandatului lui Andrei Năstase, informează Oficial.

Potrivit unui comunicat de presă, PVE menționează că alegerile, desfășurate pe data de 3 iunie curent, au fost deja recunoscute drept corecte – atât de observatorii interni, cât și de reprezentanții instituțiilor de profil și a ambasadelor străine.

„Contracandidatul din partea Partidului Socialiștilor, Ion Ceban, a recunoscut înfrângerea în scrutin și a felicitat oponentul său politic. În aceste circumstanțe, considerăm că votul liber exprimat al peste 130 000 de locuitori ai Chișinăului trebuie să fie respectat de către instituțiile statale, inclusiv cele judecătorești. Voința poporului este mai presus decât ambițiile personale sau de grup. Partidul Verde Ecologist speră că următoarea instanță de judecată va lua în considerație toate circumstanțele create și democrația electorală în Republica Moldova va supraviețui”, se spune în comunicat.

Mihaela Rotari

Share