„Puterea Oamenilor” către reprezentanții autorităților locale: „Sunteți indispensabili”

„Puterea Oamenilor” către reprezentanții autorităților locale: „Sunteți indispensabili”

Partidul „Puterea Oamenilor” a venit cu un mesaj de felicitare, adresat tuturor angajaților din Administrația Publică Locală, cu ocazia zilei profesionale a acestora, informează OFICIAL.

,,Mult stimate doamne și mult stimați domni primari, precum și toți angajații și angajatele din cadrul APL,

Partidul „Puterea Oamenilor” vine cu sincere felicitări cu ocazia Zilei autonomiei locale şi a lucrătorului din administraţia publică locală. Sunteți indispensabili și Vă mulțumim pentru munca zilnică de a soluționa problemele reale ale oamenilor. Totodată, Vă dorim ca toate promisiunile făcute în alegerile din iulie 2021 să se îndeplinească, și anume:

1. Să fie lichidate în regim de urgență consiliile raionale;
2. Pentrul anul 2022 să primiți 2 Miliarde de lei pentru proiecte de modernizare a satelor în care locuiți;
3. Să vi se orienteze 50% din taxa pe resurse naturale și 100% din taxa pentru folosirea drumurilor, direct în bugetele localităților Voastre.
4. Să fie orientat impozitul pe venitul persoanelor juridice direct în bugetele localităților.
5. Să vi se aloce așa cum au promis și pentru ce au fost aleși, mijloace financiare pentru reparația drumurilor și pentru alte proiecte locale (inclusiv din Fondul Ecologic Național, Fondul de Dezvoltare Regională și alte fonduri) după o formulă transparentă și independentă de culoarea politică a autorităților centrale.
6. 6. Să vă reducă necesarul de co-finanțare din partea autorităților publice locale pentru proiectele naționale.

Să fie adoptată legea mult promisă cu privire la crearea unui fond național pentru acoperirea contribuției financiare a administrației publice locale la implementarea proiectelor cu fonduri externe.

Echipa Puterea Oamenilor Vă dorește să faceți doar ceea ce TREBUIE, să faceți ceea ce DEZVOLTĂ, fără impedimente. Să se întâmple acea DESCENTRALIZARE și să fiți liberi în a rezolva problemele REALE ale cetățenilor.

Vă mulțumim că existați prin entuziasmul și dedicația Voastră” – se spune în mesaj.

Cristina Gurez

Share