Reacția purtătorului de cuvânt al PDM privind decizia Curții Supreme de Justiție

Reacția purtătorului de cuvânt al PDM privind decizia Curții Supreme de Justiție

Purtătorul de cuvânt al Partidului Democrat din Moldova (PDM), Vitalie Gămurari, pentru emisiunea „În Profunzime” de la Pro Tv, și-a expus poziția cu privire la decizia Curții Supreme de Justiție.

„Ca jurist nu-mi permit să comentez hotărârile judiciare. Nu am fost niciodată avocatul judecătorului, fiindcă judecătorul are această competență și hotărâre. Partidele politice au dreptul să facă acele demonstrații. Eu înțeleg foarte bine care este nemulțumirea unor reprezentanți ai partidelor politice. Până la urmă, justiția este cea care se expune. Eu ca cetățean mi-am exercitat dreptul la vot, iar ulterior instanța de judecată este cea care apreciază. Toate întrebările respective trebuiesc puse instanței. Opinia judecătorului pentru mine este definitivă. Sunt anumite probleme în justiție, dar în mare parte am încredere”, a precizat el.

În același timp, el a vorbit despre acuzațiile aduse partidului de guvernământ. „Sunt niște acuzații tradiționale și nu este ceva nou. Eu rămân, totuși, sigur că justiția în Republica Moldova este independentă și toate acuzațiile care sunt aduse trebuiesc probate”, a conchis el.

Mihaela Rotari

Share