PUN, despre prezența pe lista AUR: Oferta făcută a fost una de neacceptat

PUN, despre prezența pe lista AUR: Oferta făcută a fost una de neacceptat

Liderul Partidului Unității Naționale (PUN), Octavian Țîcu, confirmă că a avut o discuție cu reprezentanții Alianței pentru Unirea Românilor (AUR) și au purtat negocieri pentru viitoarea configurație politică, transmite OFICIAL.

Octavian Țîcu a reamintit că PUN a fost primul care a lansat ideea creării unei platforme unioniste încă în decembrie 2020.

„Dacă intențiile AUR ar fi fost nobile, ar fi putut veni înainte de lansarea lor în Moldova să discute cu platforma unionistă PUN. Oferta făcută a fost una de neacceptat. Unica lor condiție a fost să participăm la alegeri sunt sigla AUR. Noi am propus varianta de compromis – să creăm un bloc unionist electoral cu denumire unionistă neutră”, a spus Octavian Țîcu.

De asemenea, liderul PUN a spus că abordarea pe care o are formațiunea este de a avea un program de guvernare „O țară reunită și respectată” și care va prezenta o listă națională, printre care se vor regăsi: Iurie Reniță, Ana Guțu, Alexandru Arseni, Ion Cobîșenco, Victoria Botnari, Iuliana Gorea Costin, Anatol Vidrașcu, Dorin Dușciac, Olga Gherghelegiu, Mihai Gribincea, Vlad Mischevca, Alexei Paluța, Valeriu Sainsus, Ion Testemițanu etc.

„Suntem în negocieri cu alte personalități și lideri marcanți ai Mișcării unioniste pe care sperăm că le încheiem în aceste zile. Noi am propus și un plan de 10 deputați pentru Diaspora. Vom avea deputați care vor reprezenta românii din România”, a mai spus Octavian Țîcu.

 

Cristina Parfeni

Share