PSRM vine cu inițiativa de a micșora de două ori impozitele și accizele pentru benzină și motorină

PSRM vine cu inițiativa de a micșora de două ori impozitele și accizele pentru benzină și motorină

Partidul Socialiștilor din Republica Moldova (PSRM) vine cu inițiativa de a micșora de două ori impozitele și accizele pentru benzină și motorină, ce va oferi un sprijin substanțial populației și producătorilor autohtoni în această perioadă dificilă, informează Oficial.

Într-un comunicat de presă, PSRM face referire la faptul că 40 % din prețul final al combustibilului pentru consumatori consistă din impozite și accize, iar guvernarea raportează despre o creștere considerabilă a impozitelor în buget.

Această inițiativă nu este doar o măsură socială necesară, dar una pentru a stimula reanimarea economiei naționale  –  de la sistemul de transport (călători și mărfuri) până la agricultură și industrie, producerea în Moldova a mărfurilor competitive pe piață. PSRM mizează pe susținerea inițiativei de către celelalte fracțiuni parlamentare, care își declară activitatea drept una socială. În timpul apropiat, Partidul Socialiștilor intenționează să înainteze inițiative sociale care vor permite micșorarea prejudiciilor suportate de către cetățeni, declanșate de acțiunile antisociale ale guvernării”, se spune în comunicat.

Doina Secrieru

Share