PSRM: Tariful la căldură este ieșit din comun

PSRM: Tariful la căldură este ieșit din comun

Partidul Socialiștilor din Republica Moldova (PSRM) consideră că tarifele la căldură pot fi micșorate, informează OFICIAL.

În cadrul unei conferințe de presă, deputatul Adrian Lebedinschi, candidat la funcția de deputat în circumscripția nr. 29 – Centru și Râșcani din Chișinău, a declarat că tarifele la căldură sunt majorate artificial de stat.

„Conform tarifelor de azi, fiecare chișinăuian achită 1122 de lei pentru o gigacalorie. Potrivit cercetărilor, prețul pentru o gigacalorie trebuie să fie 804 lei. Astfel, fiecare cetățean pierde aproximativ 300 de lei la gigacalorie. Acesta este un tarif ieșit din comun, care este majorat artificial”, a spus socialistul.

Totodată, Lebedinschi a spus că este necesar de făcut ordine în acest domeniu, or cetățenii achită tarife exagerate.

Consilierul municipal Vitalie Mucan a spus că socialiștii au desfășurat mai multe acțiuni în privința subiectului tarifelor la căldură. „În primul rând, am reușit să stopăm creșterea prețurilor la căldură. După ce gazul a scăzut cu 25%, se aștepta scăderea și tarifelor la căldură, însă asta nu s-a întâmplat. Pe de altă parte, Termoelectrica a declarat, în 2018, venituri de 100 de milioane de lei”, a spus socialistul, subliniind că este necesar ca locuitorii capitalei să beneficieze de energie termică mai ieftină și să nu achite tarife exagerate.

Doina Secrieru

Share