PSRM, „ȘOR” și Pentru Moldova”: Nu vrem să participăm la acest circ

PSRM, „ȘOR” și Pentru Moldova”: Nu vrem să participăm la acest circ

UPDATE: Ședința plenară a Parlamentului s-a încheiat din lipsă de cvorum. Primul subiect din ordinea de zi a ședinței Parlamentului a fost proiectul de hotărâre pentru examinarea și aprobarea Programului de activitate al Guvernului Grosu și acordarea votului de încredere. Fracțiunile PSRM, Partidul „Șor” și „Pentru Moldova” au părăsit sala de ședințe.

Din 86 de deputați în sală au rămas 43, iar Președintele Parlamentului, Zinaida Greceanîi, a constatat lipsă de cvorum. „Primul subiect de pe agendă a fost epuizat”, a precizat ea.

Totuși, deputații vor reveni în sala de plen a Parlamentului pentru examinarea celorlalte subiecte din ordinea de zi la ora 11:30.

Parlamentul Republicii Moldova s-a întrunit în ședință pentru a examina proiectul de hotărâre pentru examinarea și aprobarea Programului de activitate a Guvernului Grosu și acordarea votului de încredere, transmite OFICIAL.

În debutul ședinței, fracțiunile socialiștilor, Partidului „Șor” și Platforma parlamentară „Pentru Moldova” au anunțat că părăsesc sala de ședințe și că „nu vor participa la acest circ”.

„Nu cred că cineva a luat în serios probabilitatea de a vota Guvernul Grosu. Nu dorim să participăm la acest joc și PSRM va părăsi sala de plen și după pauza de masă suntem gata să venim în plen și să muncim”, a spus vicepreședintele Parlamentului, Vlad Bătrîncea.

„Nu vrem să participăm la acest circ și show de prost gust. Sunt prezente mai multe persoane care deja și-au încercat candidații la funcția de miniștri”, a spus deputatul fracțiunii „Șor”, Marina Tauber.

 

Cristina Parfeni

Share