PSRM și-a desemnat încă un candidat la parlamentare

PSRM și-a desemnat încă un candidat la parlamentare

Partidul Socialiștilor din Republica Moldova (PSRM) a desfășurat astăzi, în Căușeni, un miting de protest împotriva politicii de jaf a guvernării din ultimii 9 ani, informează Oficial. 

Potrivit unui comunicat de presă, la miting a participat secretarul executiv al PSRM, Vlad Batrîncea, deputați, primari și consilieri locali din localitățile din raioanele Căușeni și Anenii Noi.

„Participanții la miting au menționat înrăutățirea bruscă a situației social-economice și politice din Republica Moldova, cauzată de politica de jaf a așa-numitelor guvernări ”pro-europene”. În special, acest lucru este foarte bine simțit în regiunile țării, unde se închid întreprinderi, se distruge agricultura, se ”optimizează” grădinițe, școli, instituții medicale. Într-o situaţie dezastruoasă s-au pomenit cele mai defavorizate categorii ale societăţii – pensionarii, familiile numeroase şi cele monoparentale, persoanele cu nevoi speciale. Majorarea preţurilor la produsele alimentare, la medicamente, serviciile comunale face imposibilă procurarea de produse alimentare şi medicamente de primă necesitate. Astăzi, unicul partid care acţionează în interesele majorităţii absolute a poporului Moldovei este Partidul Socialiştilor din Republica Moldova”, se spune în comunicat.

Potrivit PSRM, principiile de bază corespund aspiraţiilor majorităţii cetăţenilor ţării noastre: trecerea la forma de guvernare prezidenţială, păstrarea statalităţii moldoveneşti şi a limbii moldoveneşti în Constituţie, pacea interetnică în ţară, statutul neutru al Moldovei pe arena internaţională, relansarea parteneriatului strategic cu Rusia, echitatea socială, apărarea Ortodoxiei şi a valorilor tradiţionale.

„Participanții la miting – locuitorii raionului Căușeni și Anenii Noi – și-au exprimat sprijinul plenar pentru Preşedintele Republicii Moldova Igor Dodon, ales prin vot direct de popor, pentru iniţiativele sale politice şi sociale, cît şi pentru Partidul Socialiştilor din Republica Moldova și, înaintarea lui Oleg Cuciuc în calitate de candidat, din partea OT Căușeni, pentru funcția de deputat în Parlamentul RM pe circumscripția electorală din Căușeni, pentru alegerile din 24 februarie 2019”, se mai spune în comunicat.

Mihaela Rotari

Share