PSRM: Pentru noi este foarte curioasă decizia judecății, ca să știm cum să procedăm în parlamentare, fiindcă Năstase a creat un precedent

PSRM: Pentru noi este foarte curioasă decizia judecății, ca să știm cum să procedăm în parlamentare, fiindcă Năstase a creat un precedent

Șeful fracțiunii Partidului Socialiștilor din Republica Moldova (PSRM)  din Consiliul Municipal Chișinău (CMC), Ion Ceban, candidat la alegerile locale anticipate pentru funcția de primar al capitalei, a făcut, astăzi, câteva precizări cu privire la acțiunile socialiștilor în instanțele de judecată, urmare a campaniei electorale, informează Oficial.

 Ceban a spus că au contestat faptele ce arată că Năstase a beneficiat de susținere externă în plină campanie electorală.

„Acum, pentru noi este foarte curioasă decizia judecății, ca să știm cum să procedăm în parlamentare, fiindcă Năstase a creat un precedent. Exista 3 posibile decizii:

  1. Dacă judecata va constata că suportul direct al politicienilor străini de care a beneficiat Năstase nu constituie o încălcare, atunci acesta e un precedent, care le va permite socialiștilor să beneficieze la rîndul lor, în alegerile parlamentare de susținerea politicienilor din străinătate, inclusiv din Federația Rusă.
  2. Dacă judecata va constata că a fost o abatere, dar nu suficient de gravă ca Năstase să fie penalizat, atunci acesta e de asemenea un precedent, care ne va permite să beneficiem de susținere din străinătate, fără a risca să fim scoși din cursa parlamentară.
  3. Dacă judecata va constata că a existat o abatere destul de gravă, o încălcare flagrantă a codului electoral, atunci Năstase trebuie sa fie penalizat cu toata strictetea conform legislatiei in vigoare.

De aceea, repet, suntem foarte atenți la decizia judecății, pentru a vedea ce precedent va fi creat și în viitor să acționăm în corespundere cu acest precedent”, a declarat Ion Ceban.

Totodată, socialistul a precizat că au fost înregistrate și cazuri de agitație electorală în ziua alegerilor și în ziua precedentă alegerilor. „Eu nu am nimic împotriva acestor fapte, dar, conform legislației, sunt încălcări. Și am solicitat instanței de judecată să se expună asupra legalității acestor fapte. Atît. Nimic mai mult”, a adăugat Ceban.

Doina Secrieru

Share