PSRM: PAS continuă să umilească pensionarii

PSRM: PAS continuă să umilească pensionarii

Partidul Socialiștilor din Republica Moldova (PSRM) își exprimă indignarea față de politicile antisociale insistent promovate de regimul de la guvernare, informează OFICIAL.

Potrivit formațiunii, PAS continuă să umilească pensionarii. I-au mințit în aprilie anul trecut, când inflația era de 30%, iar pensia a fost indexată cu doar 15 la sută.

„Această tactică de umilire continuă și în anul curent. Regimul de la guvernare a promis să indexeze pensiile la nivel de 6%, dar în realitate indexarea va fi de doar 4,2%, în condițiile în care inflația persistă.

Reieșind din situația socio-economică precară care s-a creat datorită guvernării partidului PAS și a președintelui Sandu, Partidul Socialiștilor intenționează să elaboreze o inițiativă legislativă care prevede modificarea Legii cu privire la pensii. Indexarea la 1 aprilie trebuie să se bazeze pe calculul inflației medii din ultimii trei ani. Această normă va oferi posibilitatea de a majora semnificativ indexarea, iar pensionarii vor simți în cele din urmă sprijinul binemeritat din partea statului” – se spune într-o declarație a socialiștilor.

Share