PSRM nu are lider? Lebedinschi: „Cine e?” Am să vă spun…

PSRM nu are lider? Lebedinschi: „Cine e?” Am să vă spun…

Membrul Comitetului executiv al Partidului Socialiștilor din Republica Moldova, Maxim Lebedinschi, afirmă că cei care spun că PSRM nu are un lider, se greșesc, informează OFICIAL.

Lebedinschi menționează că aceste mesaje seamănă a tentative de a discredita PSRM-ul, sau de a provoca anumite mișcări de destabilizare a echipei.

„Nimic nou, totul e simplu și paradoxal. Cred că invocarea faptului că PSRM nu are lider poate fi făcută doar de o persoană care nu vede, se face că nu vede, sau care are o percepție greșită a noțiunii de lider în esența sa.

Păi ce este lider?

Prin lider politic se înţelege, de regulă, individul cu potenţialul de influenţă şi autoritate cel mai ridicat şi, implicit, cu gradul de preferinţă şi dezirabilitate cel mai înalt din cadrul organizaţiei/comunităţii de interese politice. Adevăratul lider îşi demonstrează autoritatea şi influenţa fără a apela la constrângere, control excesiv, manipulare, îndoctrinare.

Dacă cineva mă întreabă dacă “am lider?”, răspunsul meu e simplu “DA”. Dacă o să mă întrebați “cine e?”, am să vă spun “Vlad Batrîncea, Adela Raileanu, Olga Cebotari, Grigore Novac” și oricare alt coleg care muncește zi de zi pentru echipa din care face parte si nu caută scuze si explicații de ce ceva nu se primește. Pentru mine liderul nu este șef cu tablă pe ușă, cu reiting crescut în sondaje plătite, sau un complexat încoronat în ședințe festive, pentru mine lideri sunt colegii mei care în fiecare zi mă îndeamnă prin acțiuni și exemplu propriu că împreună putem realiza lucruri frumoase.

De vă întrebați “dacă greșim?”, vă răspund sincer “DA, suntem oameni, e firesc să greșim””, spune Lebedinschi.

Politicianul crede că astfel, cei care spun că PSRM nu are lider, caută o țintă de atac.

„Pentru astfel de artiști politici nu este caracteristică lupta politică pe programe, pe ideologie, pe viziuni, ei nu pot crea și livra ceva esențial, ei preferă să atace persoana (liderul), așa le este mai simplu. Cînd cineva spune că PSRM trebuie să-și aleagă (numească) un lider, de fapt se dorește de a pune ținta pe un “sac de box”. În popor spus “mai puneți-vă pofta în cui””, mai spune Lebedinschi.

Share